Recepten

Spaghetti met geitenkaas

Voor 4 personen

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met zout naar smaak en een scheutje olie. Laat de pasta goed uitlekken. Meng de geraspte kaas met de fijngehakte basilicum en peterselie en de uitgeperste knoflook en breng het geheel op smaak met zout. Roer de olijfolie er lepel voor lepel doorheen tot een romige massa ontstaat. Meng de saus voor het serveren door de pasta en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er overheen.

Salade van Brie en Emmentaler met Roquefortsaus

Snijd de Brie en de Emmentaler in zeer kleine blokjes. Was de komkommer en snijd hem in dunne reepjes met een lengte van ongeveer 2 centimeter. Maak de sla schoon, was hem en verdeel de blaadjes in kleine stukjes. Doe de blokjes kaas, de reepjes komkommer en de sla in een schaal en schep alles voorzichtig dooreen. Roer de Roquefort los met de koffieroom. Voeg de olie, de azijn en wat peper en zout toe en roer van het geheel een gladde saus. Schenk de Roquefortsaus over het kaas-slamengsel en roer alles goed door elkaar. Garneer de salade met de olijven.

Blauwe kaasfondue

Voor 4 personen

Wrijf met een teentje knoflook de binnenkant van de kaasfonduepan in. Snijd de Danablu in kleine stukjes en rasp de Gruyere. Doe de wijn in de pan en breng deze tegen de kook aan. Laat de kaas zachtjes in de wijn smelten, blijf roeren tot alle kaas is gesmolten. Vermeng de maizena met 1 eetlepel water en bind hiermee al roerende de kaasfondue. Breng op smaak met peper. Houd de fondue aan tafel warm op een rechaud. Snijd de stokbroden in stukjes en serveer het brood er apart bij.